Koenders heeft begrip voor aanval VS op Syrië

De Amerikaanse luchtaanval op een Syrische legerbasis ,,is wel op zijn plaats”, vindt minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Hij heeft begrip voor de ,,forse waarschuwing” voor het Syrische regime, dat volgens hem herhaaldelijk de Verenigde Naties heeft getart door onder meer de installatie van chemische wapens.

De minister riep ook op tot de-escalatie. ,,We moeten terugkeren naar de weg van de VN, die is nu heel belangrijk. Het belangrijkste is dat dit moet bijdragen aan een terugkeer naar de onderhandelingstafel.”

Amerikaanse marineschepen schoten in de nacht van donderdag op vrijdag tientallen kruisraketten af op een Syrische luchtmachtbasis. Het was de eerste keer dat de Verenigde Staten rechtstreeks Syrische regeringstroepen bestookten.

07-04-2017 © ANP / Demet TV