Meer Turkse Nederlanders vast in Turkije

Ongeveer twintig Turkse Nederlanders kunnen Turkije niet verlaten. Dat zei minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) dinsdag in de Tweede Kamer. Eerder had Buitenlandse Zaken gemeld dat ongeveer tien Turkse Nederlanders niet mogen vertrekken.

Ploumen, die minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken verving tijdens het vragenuurtje, zei dat mogelijk een grotere groep Turkse Nederlanders het land niet uit kan. Niet iedereen voelt zich wellicht vrij om consulaire hulp bij de Nederlandse ambassade te zoeken, zei de bewindsvrouw.

Het is niet in alle gevallen duidelijk waarom de mensen Turkije niet mogen verlaten. Vorige week zei het ministerie nog dat het voornamelijk gaat om mensen die betrokken zouden zijn bij de Gülen-beweging. De Gülen-beweging zit achter de mislukte staatsgreep van vorig jaar juli..

11-04-2017 © ANP / Demet TV