Turkse minister naar rechter na uitzetting

De Turkse minister Fatma Betül Syan Kaya die vorige maand tijdens de onlusten bij het Turkse consulaat in Rotterdam het land is uitgezet, heeft een procedure aangespannen tegen de Nederlandse staat. Volgens haar is ze onrechtmatig tot ongewenst vreemdeling verklaard, bevestigde haar advocaat Ejder Köse woensdag een bericht hierover in het AD.

De minister van familiezaken Kaya wilde destijds bij het consulaat in Rotterdam Turkse Nederlanders toespreken over het referendum over de grondwet dat zondag in Turkije gehouden wordt. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zei later dat de minister als ongewenste vreemdeling het land is uitgezet, maar Kaya zelf heeft dat nooit gehoord. Köse: ,,Het is haar niet mondeling en niet schriftelijk kenbaar gemaakt.”

12-04-2017 © ANP / Demet TV