Daling comazuipers onder jongeren in 2016

Het aantal jongeren onder de achttien jaar dat zich het ziekenhuis in drinkt, is in 2016 gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat meldt kinderarts Nico van der Lely van het Reinier de Graafziekenhuis in Delft. Hij onderzoekt de cijfers jaarlijks.

In 2016 werden 791 jonge comazuipers opgenomen in het ziekenhuis, in 2015 waren dat er nog 931. Het aantal ziekenhuizen dat cijfers doorgaf was vorig jaar minder, maar dat aantal is volgens Van der Lely representatief genoeg. ,,We zitten nu op het niveau van 2014. Dus er is nog een hoop werk aan de winkel.”

Als oorzaak van de daling noemt Van der Lely de goede voorlichting en de aandacht in de media voor het alcoholmisbruik onder jongeren. ,,Daarnaast geven minder ouders hun kinderen toestemming om alcohol te drinken.”

13-04-2017 ANP / Demet TV