DENK: “Nederland en Turkije moeten banden herstellen”

Tijdens het debat over de uitkomst van het referendum in Turkije roept DENK de regering op om zich er voor in te zetten om de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Turkije zo snel mogelijk te herstellen.

Volgens DENK liep in aanloop naar de verkiezingen in Nederland en het referendum in Turkije de spanning tussen beide landen “onnodig” op. “Door deze opgelopen spanningen ondervinden veel Turkse-Nederlanders, maar ook Nederlanders in Turkije, last in hun dagelijks leven,” aldus de partij.

DENK zegt het belangrijk te vinden dat de 400 jaar oude betrekkingen tussen Nederland en Turkije op een positieve manier worden onderhouden. Volgens DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu is het van groot belang om van beide kanten “een respectvolle, gelijkwaardige en realistische dialoog” aan te gaan. “ Want de slachtoffers van de huidige situatie zijn de Turkse-Nederlanders hier en Nederlanders in Turkije. Die zijn klem geraakt tussen de keiharde retoriek van Ankara versus Den Haag.”

Verder is DENK van mening dat vertegenwoordigers van beide regeringen bij elkaar moeten komen om deze betrekkingen, op politiek, beleidsmatig, economisch, sociaal en cultureel gebied, nieuw leven in te blazen.

19-04-2017 © Demet TV