Van Gogh voor jongeren met migratieachtergrond

Het Van Gogh Museum in Amsterdam wil beter in beeld komen bij jonge Amsterdammers met een Surinaamse, Turkse, Antilliaanse en Marokkaanse achtergrond. In een programma dat als titel ‘Van Gogh verbindt’ heeft meegekregen, komt de kunsttempel de komende vier jaar met zo’n veertig activiteiten voor en met deze groepen.

Directeur Axel Rüger wil dat ,,de nalatenschap van Van Gogh voor iedereen van betekenis” is en daarom uitvinden hoe de kunstenaar ook genoemde jongeren in de hoofdstad kan ,,inspireren”. Verder wil Rüger ,,bewustwording creëren voor culturele diversiteit binnen de eigen organisatie”.

Er komt ook een wetenschappelijk tintje aan de hele onderneming. ,,Doel van ‘Van Gogh verbindt’ is niet alleen het bereiken van een nieuw publiek, maar ook het meten van de maatschappelijke impact van deze cultuurparticipatie.” Daarvoor werkt het museum samen met het Impact Centre Erasmus (ICE) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

20-04-2017 © ANP / Demet TV