Rutte: afschuwelijke daad van terreur

Premier Mark Rutte heeft de aanslag op agenten in Parijs vrijdag een ,,afschuwelijke daad van terreur” genoemd. Rutte laat weten dat hij het medeleven van Nederland overbrengt aan de Franse president François Hollande en dat de gedachten uitgaan naar de slachtoffers.

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) liet vrijdag weten dat Nederland ,,onze schrik, maar ook onze verontwaardiging” heeft uitgedrukt. ,,Wij moeten ons niet laten intimideren”, aldus Koenders. Volgens hem vinden dit soort aanslagen plaats om verkiezingen te beïnvloeden. ,,Het is een politiek instrument. Daar moeten wij ons tegen te weer stellen, of dat nou in Nederland of in Frankrijk is”.

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen is zondag.

21-04-2017 © ANP / Demet TV