Serieverkrachter loopt dagenlang vrij rond

Een veroordeelde serieverkrachter uit Almere blijkt vier dagen vrij rond te hebben gelopen. De 18-jarige man wist zich donderdagmiddag tijdens een proefverlof aan zijn begeleiders te ontrekken. Hij meldde zich zondag zelf bij de inrichting in Lelystad, meldt een woordvoerder van justitie dinsdag.

Justitie heeft de ontsnapping alleen gemeld aan de burgemeesters van Lelystad, Almere en de slachtoffers. Er is voor gekozen om de ontsnapping niet publiekelijk bekend te maken. Volgens de woordvoerder was het gevaar aanwezig dat de voortvluchtige gekke dingen zou doen wanneer zijn ontsnapping bekend zou worden.

De rechtbank veroordeelde de Almeerder in 2010 voor vier gevallen van verkrachting, aanranding en mishandeling. Een van de slachtoffers was nog geen 12 jaar. De toen 16-jarige jongen benaderde de slachtoffers vanaf zijn scooter. Hij sloeg en schopte ze tot ze vielen. Eenmaal op de grond betastte hij zijn slachtoffers. Hij kreeg hiervoor vijftien maanden jeugddetentie en jeugd-tbs.

25 september 2012, 09:53
© Demet TV