Categories Nieuws Artikelen

Stormachtig herfstweer zorgt voor overlast

Het stormachtige weer heeft maandagmiddag op verschillende plaatsen voor overlast gezorgd. De brandweer kreeg in het hele land diverse meldingen van stormschade door onder meer omgevallen bomen.

Het onstuimige weer houdt naar verwachting de hele avond aan. De avondspits zal echter geen problematische vormen aannemen, verwacht de Verkeersinformatiedienst (VID). Wel worden de files een stuk langer dan normaal. Weggebruikers die met een aanhanger de weg op gaan, moeten alert zijn op windstoten.

Door de slechte weersverwachting rijden de Fyra en Thalys tussen Amsterdam en Breda met vertraging. De NS verwacht rond 19.00 uur weer volgens het spoorboekje te rijden.

Op twee andere trajecten zijn bomen op het spoor gevallen. Tussen Ede-Wageningen en Wolfheze rijden maandagmiddag geen treinen. De extra reistijd bedraagt daar een uur. Tussen Roosendaal en Vlissingen moeten reizigers rekening houden een vertraging van vijftien tot dertig minuten. De verstoringen moeten rond 18.30 uur opgelost zijn.

Meteorologen verwachten maandagavond een stormachtige windkracht 8 met windstoten van 80 tot 90 kilometer per uur. Ook kan er lokaal in korte tijd veel regen vallen.

24 september 2012, 16:21
©novum