Weer verdachte Turkse rellen gearresteerd

De politie heeft donderdag een 24-jarige man uit IJmuiden aangehouden voor de rellen bij het Turkse consulaat in Rotterdam op 11 maart. De man meldde zich bij de politie nadat in het tv-programma Opsporing Verzocht zijn foto was getoond.

De IJmuidenaar wordt verdacht van het gooien van een voorwerp naar een politiepaard. Na verhoor is hij vrijgelaten. De man moet zich later bij de rechter verantwoorden.

Zaterdagavond 11 maart kwamen honderden Turkse Nederlanders naar het pand van het consulaat op de Westblaak voor een toespraak van de Turkse minister voor familiezaken Kaya. Nederland stond die toespraak niet toe, waarna rellen uitbraken. De politie hield die nacht achttien mensen aan.

Eind maart en begin april publiceerde de politie foto’s van veertien verdachten die nog niet waren opgepakt. Inclusief de man uit IJmuiden zijn nu zes van hen gearresteerd.

21-04-2017 © ANP / Demet TV