‘Maatregelen Hennis tegen AOW-gat in orde’

De maatregelen die minister Jeanine Hennis van Defensie heeft getroffen om het AOW-gat van voormalige burgermedewerkers van Defensie te repareren zijn in orde. Volgens de Centrale Raad van Beroep is er geen sprake van verboden onderscheid naar leeftijd.

Dat zegt de Raad woensdag over voormalige burgerambtenaren van het ministerie van Defensie die een inkomensverlies leden vanwege de verhoging van de AOW-leeftijd, het zogenoemde AOW-gat.

Hennis maakte in december bekend dat zij het gat van de medewerkers zou gaan vullen. De medewerkers kregen een wachtgelduitkering totdat ze 65 jaar oud werden. Maar doordat de pensioenleeftijd is verhoogd naar 67, zaten zij met een financieel gat.

Zij kregen hiervoor wel compensatie, maar de rechter oordeelde eerder dat die onvoldoende was. Zo’n 17.500 mensen kampten hiermee. Het financiële nadeel liep voor sommigen op tot honderden euro’s per maand.

26-04-2017 © ANP / Demet TV