Extra geld voor taallessen Den Haag

De gemeente Den Haag trekt ruim twee miljoen euro uit om te garanderen dat 7540 Hagenaren de komende twee jaar taallessen kunnen blijven volgen. Een deel van de rijksbezuinigingen wordt hiermee opgevangen, meldt de gemeente.

Door de rijksbezuinigingen wordt vanaf 1 januari tachtig procent gekort op het landelijk budget voor inburgerings- en taalprogramma’s voor volwassenen. De gemeente wil met het extra geld een volwaardig taalaanbod in stand houden voor inwoners die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Wethouder van onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66) noemt taalvaardigheid de basis voor volwaardige deelname aan de samenleving. ”Die kans mogen we mensen niet onthouden”.

De komende twee jaar worden 2500 taaltrajecten aangeboden via het project Taal in de Buurt. Dit zijn taaltrajecten die in de eigen wijk worden aangeboden. De gemeente stelt ook geld ter beschikking voor taaltrajecten aan arbeidsmigranten uit de EU en bijstandsgerechtigden.

26 september 2012, 10:17
©novum