‘VVD en PvdA schrappen minister voor Immigratie’

De minister voor Immigratie en Asielzaken verdwijnt in de nieuwe regering. Dat is een van de punten waarover de VVD en de PvdA het eens zouden zijn geworden bij de formatieonderhandelingen, meldt de NOS woensdagavond.

De twee partijen zouden wel twaalf ministersposten willen houden. De PvdA en de VVD krijgen daarbij allebei de helft van de ministers: ieder zes. De VVD levert ook de premier.

In plaats van de minister voor Immigratie en Asielzaken zou er of een nieuwe minister voor Buitenlandse Handel of Ontwikkelingssamenwerking moeten komen. Een minister voor Buitenlandse Handel zou op het wensenlijstje van de VVD staan, de PvdA zou daarentegen een minister voor Ontwikkelingssamenwerking willen.

De minister voor Immigratie en Asiel werd op verzoek van de PVV ingesteld in 2010 bij de samenstelling van het kabinet-Rutte.

26 september 2012, 23:23
©novum