‘Tekort aan studentenkamers wordt groter’

Door de forse toename van het aantal studenten wordt het tekort aan studentenkamers de komende jaren groter. Tot 2020 groeit het aantal studenten met 85 duizend en daar zijn 33 duizend extra kamers voor nodig, concludeert brancheorganisatie voor studentenhuisvesting Kences dondedag in een onderzoek.

Vorig jaar is afgesproken dat er tot 2016 zestienduizend kamers bij komen. “Dat gaat lukken, maar er is nog heel wat werk aan de winkel om er 33 duizend van te maken”, zei directeur van Kences Vincent Buitenhuis tegen de NOS. “We hebben nog een jaar of acht om dat voor elkaar te krijgen. Wij hopen dat investeerders, beleggers, gemeenten en andere partijen willen helpen om dit gerealiseerd te krijgen.”

Als er niets gebeurt, moeten studenten volgens hem langer wachten voordat ze op kamers kunnen. “En in het ergste geval kunnen ze helemaal niet op kamers.” De organisatie wil hierover praten met de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken.

De organisatie vroeg 35 duizend studenten naar hun woonwensen. De helft geeft aan een eigen douche, toilet en eventueel een eigen keuken te willen. Twee derde van de studenten woont nu in een kamer waarbij ze deze voorzieningen moeten delen.

27 september 2012, 07:56
©novum