Categories Nieuws Artikelen

Ook Belastingdienst niet meer bij GeenStijl

De Belastingdienst plaatst ook geen advertenties meer op de websites GeenStijl en Dumpert. Dat zei vicepremier Lodewijk Asscher dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer op vragen van D66. Beide sites verloren vorige week verscheidene adverteerders vanwege hun vrouwonvriendelijk karakter.

Asscher benadrukte dat het geen beperking van vrijheid van meningsuiting is als overheden hun advertenties terugtrekken. Eerder besloot Defensie voorlopig niet meer op beide sites te adverteren.

Het kabinet wil geen ,,algemene lijn” vastleggen waar overheden wel of niet mogen adverteren. Zoiets zou ,,in het slechtste geval kunnen leiden tot zelfcensuur en dat moeten we vermijden”, aldus de vicepremier.

09-05-2017 © ANP / Demet TV