Meer arrestaties wegens rellen Rotterdam

De politie heeft opnieuw mensen opgepakt voor deelname aan de rellen in de Rotterdamse binnenstad die uitbraken nadat Excelsior stadsgenoot en grote broer Feyenoord met 3-0 had verslagen. In totaal stond de teller donderdag op zeven arrestanten. Zes van hen kwamen zelf naar het politiebureau, nadat op de website van de politie foto’s van de relschoppers waren verschenen.

Alle zeven mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging. Zij gooiden onder meer met stenen en vuurwerk naar politieagenten en -paarden. De meeste verdachten komen uit Rotterdam en omstreken. Donderdag brengt de politie meer beeldmateriaal naar buiten.

Door de overwinning van Excelsior werd Feyenoord geen landskampioen. Aanstaande zondag krijgt de club een herkansing in eigen huis tegen Heracles. Politie en justitie hopen in de tussentijd zo veel mogelijk relschoppers van afgelopen weekend op te pakken en van het eventuele kampioensfeest weg te houden.

11-05-2017 © ANP / Demet TV