96% VAN DE NEDERLANDSE VAKANTIEGANGERS VOELT ZICH VEILIG IN TURKIJE

Turkije is een geliefd en populair vakantieland voor Nederlanders. De keuze om wel of niet naar Turkije op vakantie te gaan, is op dit moment echter mede gebaseerd op hoe veilig de vakantieganger zich voelt. Hoe is op dit moment het sentiment over Turkije? GfK deed hier onderzoek naar. Hieruit blijkt dat 96% van de Nederlanders die recent in Turkije zijn geweest zich zeer veilig hebben gevoeld in Turkije. Bovendien overweegt bijna 90% van ondervraagde groep om opnieuw naar Turkije te gaan.

Onderzoeksresultaten

Turkije is al sinds jaar en dag een zeer populair vakantieland voor Nederlanders. De laatste tijd is Turkije echter onderhevig geweest aan spanningen en dit was aanleiding voor Corendon om juist nu te kijken hoe de Nederlander zich voelt over Turkije. En: hoe hij zich voelt ín Turkije. Corendon heeft in samenwerking met onderzoeksbureau GfK vragen gesteld aan Nederlanders die in april en mei dit jaar in Turkije zijn geweest. Dit zijn de vier belangrijkste conclusies:

  • 96% van de ondervraagden heeft zich veilig of zeer veilig gevoeld in Turkije
  • Bijna de helft van de vakantiegangers heeft van tevoren getwijfeld of ze naar Turkije moesten gaan
  • Bijna 90% van de ondervraagden zou overwegen om opnieuw naar Turkije op vakantie te gaan
  • De vakantie, inclusief de service en de accommodatie, wordt gemiddeld met een prachtige 8,5 gewaardeerd

Het onderzoek is gehouden onder een deel van de Corendon klanten die in de maand april naar Turkije op vakantie zijn gegaan. 664 respondenten hebben deelgenomen aan het onderzoek. 

11-05-2017