Categories Nieuws Artikelen

Leers blijft bij maatregelen gezinsmigratie

Demissionair minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) laat het plan om de regels voor gezinsmigratie aan te scherpen niet varen. Dat laat hij de Tweede Kamer weten. Hij moet zich donderdag verantwoorden in een spoeddebat.

De nieuwe maatregelen gaan maandag in. Nu VVD, CDA en PVV geen meerderheid in de Kamer meer hebben wordt het plan niet langer gesteund. Volgens Leers stuit terugdraaien op juridische en procedurele problemen. “Een dergelijke maatregel zou een fundamentele wijziging van het kabinetsbeleid betekenen waarover in het kabinet beraadslaagd moet worden.”

Leers wijst er ook op dat het onderwerp niet controversieel is verklaard. Dat betekent dat het niet is doorgeschoven naar een nieuw kabinet, maar onder zijn verantwoordelijkheid valt.

Het spoeddebat over de kwestie begint om 17.00 uur.

27 september 2012, 17:57
©Demet Tv