Uitspraak zaak-Tristan uitgesteld


De rechtbank in Den Haag heeft meer tijd nodig om tot een uitspraak te komen in de zaak over de ouders van Tristan van der V.. Een groep slachtoffers heeft de ouders van Tristan en hun verzekeringsmaatschappijen medeaansprakelijk gesteld voor de dodelijke schietpartij van hun zoon in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn in 2011.

De uitspraak stond aanvankelijk voor aanstaande woensdag gepland, maar de rechtbank laat maandag weten dat dat niet gehaald zal worden. De uitspraak komt nu op 14 juni.

Dertien mensen, bestaande uit winkeliers, hun medewerkers en mensen die in het winkelcentrum aanwezig waren, vinden dat de ouders van Tristan eerder hadden moeten ingrijpen toen ze zagen dat het de verkeerde kant op ging met hun zoon. Ook hadden de ouders moeten ingrijpen toen bleek dat hij – ondanks dat hij kampte met zware psychische problemen – een wapenvergunning had gekregen.

Op 9 april 2011 schoot Van der V. vijf mensen dood, hij verwondde er zeventien en daarna pleegde hij zelfmoord.

29-05-2017 © ANP / Demet TV