11 leerlingen en 5 docenten gewond bij ongeluk


Bij het busongeluk in Frankrijk zijn elf leerlingen en vijf docenten van het Strabrecht College uit Geldrop gewond geraakt. Ze zijn volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken naar het ziekenhuis in Duinkerken gebracht.

Ook zijn er nog vijf andere scholieren lichtgewond, die laten zich voor de zekerheid in het ziekenhuis nakijken.

De overige leerlingen zijn opgevangen in een school in de buurt van het ongeluk. Het Strabrecht College heeft drie medewerkers naar Frankrijk gestuurd om de leerlingen en docenten bij te staan. De busmaatschappij heeft een vervangende bus gestuurd.

De chauffeur van de bus is na het ongeluk met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van brancheorganisatie KNV was de man na het ongeval nog wel aanspreekbaar en heeft hij zelf contact gehad met de busmaatschappij.

01-06-2017 © ANP / Demet TV