Rutte betreurt Trumps opzeggen klimaatverdrag


Premier Mark Rutte betreurt de beslissing van de Verenigde Staten om zich terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Nederland en de rest van de wereld blijven pal achter het akkoord staan, verzekert hij.

,,De aanpak van klimaatverandering is niet alleen hard nodig, het biedt wereldwijd economische kansen”, beklemtoonde Rutte donderdag na de toespraak waarin de Amerikaanse president Trump zijn besluit toelichtte. Trump ziet het verdrag juist als een bedreiging voor de Amerikaanse economie.

Zonder de VS wordt het ,,moeilijker om de doelstellingen van het Akkoord van Parijs te halen”, denkt Rutte. Maar in de toewijding van de rest van de wereld verandert niets, stelt hij. ,,Ook Nederland zal zich volledig voor het klimaatakkoord blijven inzetten.”

02-06-2017 © ANP / Demet TV