Rode Kruis wil meer EHBO-lessen op school


Kinderen en jongeren weten te weinig wat ze moeten doen als iemand onwel is geworden en niet meer reageert. Nog niet de helft van de jongeren tussen de tien en zestien weet wat doen. Maar 30 procent van de kinderen weet hoe ze iemand kunnen helpen die een giftige stof heeft binnengekregen, blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis.

De organisatie wil dat de EHBO-kennis onder jongeren wordt vergroot en roept op meer lessen over dit onderwerp te verzorgen op scholen.

Maar liefst 96 procent van de kinderen vindt het belangrijk dat kinderen weten wat ze moeten doen wanneer iemand gewond raakt, kwam uit het onderzoek naar voren. 92 procent van de kinderen vindt dat kinderen en jongeren op school les moeten krijgen over EHBO. Voor het onderzoek werd een representatieve groep van meer dan zevenhonderd jongeren ondervraagd.

19-06-2017 © ANP / Demet TV