Blanke man die op moslims inreed gered door imam

Blanke man die op moslims inreed gered door imam

De blanke terrorist die maandag in Londen met een bestelbus op moskeegangers inreed, is gered door de imam van de moskee. Dat gebeurde toen de dader dreigde te worden gelyncht. Imam Mohammed Mahmoud twijfelde echter geen moment toen hij zag dat de terrorist dreigde gelyncht te worden en greep in.

De moskee heeft in een verklaring laten weten dat de gemeenschap zich al tientallen jaren inzet voor vreedzaamheid en tolerantie in Finsbury Park. ,,We veroordelen elke daad van haat en deze poging onze geweldige gemeenschap te verscheuren.” 

Terroristische aanslag

Hoewel verschillende media er geen melding van durven te maken, gaat het om een terroristische aanslag op moslims. Volgens ooggetuigen schreeuwde de man: “Ik ga alle moslims vermoorden. Britse media meldden voorts dat ooggetuigen hem ook hoorden roepen, nadat hij op mensen was ingereden: “Ik heb mijn aandeel geleverd”.

Het gaat om een 48-jarige lange blanke man die door de politie is aangehouden. Hij is om naar zijn psychische toestand te kijken, naar een ziekenhuis overbracht. Bij deze aanslag in de wijk Finsbury Park viel een dode en zijn tien mensen gewond geraakt.

19-06-2017 © Demet TV

Waardering voor ons werk? Like/volg ons op Facebook en Twitter.