Rutte: het gaat niet de verkeerde kant op

VVD-leider Mark Rutte heeft woensdag terughoudend gereageerd op de ontwikkelingen in de kabinetsformatie, maar hij heeft wel de indruk ,,dat het in ieder geval niet de verkeerde kant op gaat”. Rutte zei dat woensdagavond na afloop van een bijeenkomst met EU-collega’s van de Benelux, de Baltische staten en de Noord-Europese lidstaten op het Binnenhof.

,,Ik ben er niet bij geweest, dus ik ga eerst maar eens bellen met een paar mensen wat er precies vanavond is gebeurd”, verklaarde Rutte zijn voorzichtige opstelling. ,,Ik wil ook eens kijken wat de informateur nu gaat doen.”

D66-leider Alexander Pechtold en zijn ChristenUnie-collega Gert-Jan Segers hadden woensdag een gezamenlijk dinertje om de lucht tussen hen te klaren. Eerder leek Pechtold deelname aan de kabinetsformatie door de ChristenUnie te blokkeren. Na afloop van de maaltijd zeiden beiden dat die ,,naar meer smaakt”. Naar verwachting gaan beide partijen met VVD en CDA onderhandelen over een nieuw kabinet.

22-06-2017 © ANP / Demet TV