Lapon organiseert iftar en bespreekt Turkse onderwerpen

Lapon organiseert iftar en bespreekt Turkse onderwerpen

De maand Ramadan staat in het teken van broederschap en samenzijn. In dat kader worden er over het hele land iftar-maaltijden georganiseerd waar mensen gezamenlijk het vasten verbreken.

Een van die iftar-maaltijden waar gezamenlijk het vasten werd verbroken, is afgelopen week in Rotterdam door de Turks Nederlandse Lapon georganiseerd. Lapon is de overkoepelende vereniging van Turkse zelforganisaties die samen met aangesloten organisaties zich buigt over Turks Nederlandse kwesties. Een veel besproken onderwerp binnen de Turkse gemeenschap afgelopen tijd, was de rot op uitspraak van premier Rutte. Elkü Öğüt, zelf ook van Turkse komaf is een van de personen die met premier Rutte in gesprek gegaan over dit onderwerp. Ze heeft hem ervan proberen te overtuigen dat zijn rot op uitspraken mensen onnodig kwetsen.

22-06-2017 © Demet TV