Categories Nieuws Artikelen

Eis nabestaanden Henriquez weer afgewezen

De vijf politieagenten die betrokken waren bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez in 2015 blijven anoniem.

Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag dinsdag bepaald naar aanleiding van een nieuw kort geding, aangespannen door de nabestaanden van Henriquez. Zij wilden de namen van de agenten hebben in verband met een zogenoemd voorlopig getuigenverhoor. Daarmee wilde zij een eis tot schadevergoeding voorbereiden.

De Haagse voorzieningenrechter wijst het nieuwe verzoek af, omdat hun eisen in een eerdere kort geding in maart 2017 op dezelfde gronden niet werden ingewilligd.

Nekklem

Op 4 juli doet het gerechtshof uitspraak in het beroep dat is ingesteld tegen die eerder afwijzing. De moeder van Henriquez wil de namen van de agenten kennen zodat zij aan haar verwerkingsproces kan beginnen, was toen een van de argumenten.

De Arubaan Henriquez overleed twee jaar geleden in Den Haag, mogelijk doordat de politie hem in een nekklem had genomen. Dat gebeurde na afloop van een festival in Den Haag. Twee betrokken agenten worden strafrechtelijk vervolgd.

27-06-2017 © ANP / Demet TV