7000 man extra voor verpleeghuizen

In verpleeghuizen kunnen vanaf volgend jaar zo’n 7000 extra medewerkers worden ingezet. Het gaat deels om nieuw personeel. Ook kunnen contracten met medewerkers worden uitgebreid om snel meer handen aan het bed te krijgen.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft besloten vanaf 2018 jaarlijks 335 miljoen euro extra beschikbaar te stellen, naast de 100 miljoen jaarlijks die onlangs al was aangekondigd. Verwacht wordt dat op termijn in verpleeghuizen tot ongeveer 40.000 extra medewerkers nodig zijn.

,,Verpleeghuizen kunnen meteen aan de slag om mensen aan te nemen”, aldus de bewindsman. Hij wil meer tijd en aandacht voor de bewoners en hun naasten, en meer vaste medewerkers die zij kennen.

Eerder dit jaar kwam al 100 miljoen eenmalig vrij om de grootste problemen aan te pakken in de verpleeghuizen waar dat het hardste nodig is.

04-07-2017 © ANP / Demet TV