Maker anti-CNN video biedt excuses aan

De maker van de video, waarin de Amerikaanse president Donald Trump iemand te lijf gaat met het logo van CNN als hoofd, heeft zijn excuses aangeboden aan televisiezender CNN.

Reddit-gebruiker ‘HanAssholeSolo’ publiceerde het filmpje vorige week op die site. Op de site heeft de gebruiker, wiens werkelijke identiteit niet bekend is, uitleg gegeven over zijn daad. Volgens de gebruiker ging het hem om de satire en was het niet zijn bedoeling om met de video mediaorganisaties aan te vallen.

Trump verspreidde het filmpje verder via zijn Twitteraccount. Het kwam hem op een storm aan kritiek te staan. De Amerikaanse president heeft zich sinds zijn aantreden meermalen kritisch uitgelaten over verschillende kranten en nieuwszenders in zijn land. Hij heeft zich niet geëxcuseerd voor het verspreiden van de video.

05-07-2017 © ANP / Demet TV