Trage Harvey is nog niet klaar

De wind is allang het probleem niet meer voor de bewoners van de Amerikaanse staten Texas en Louisiana die te maken hebben met de tropische storm Harvey. De storm verplaatst zich echter dermate traag dat de wolken die hem vergezellen op veel plekken voor zware, aanhoudende regen zorgen. Dat blijft nog wel even zo.

Het zit volgens Weerplaza in Hilversum de bewoners van de zwaar getroffen Texaanse stad Houston maandag een klein beetje mee: het regengebied ligt ten noorden en oosten van de stad, hetgeen tijdelijk verlichting brengt. Tijdelijk, want al dat water stroomt uiteindelijk toch via Houston naar de Golf van Mexico.

Het enorme gebied van zware regen en onweer dat Harvey momenteel bestrijkt, kruipt met een slakkengang van 6 kilometer per uur in oostelijke richting. Dat betekent dat Louisiana, dat direct oostelijk van Texas ligt, vrijwel zeker ook met overstromingen te kampen krijgt.

28-08-2017 © ANP / Demet TV