Categories Nieuws Artikelen

DENK kan grootste worden in Rotterdam

De politieke beweging DENK houdt er rekening mee dat zij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zo groot gaan worden, dat zij in een aantal gemeenten wethouders zullen leveren. Dat zegt DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu tijdens een persconferentie met de Turks-Nederlandse pers. Volgens Kuzu is het ook zeer goed mogelijk dat DENK o.a. in Rotterdam de grootste partij wordt. 

En als de partij dat weet te realiseren, dan staat bestrijding van racisme op de eerste plaats van de problemen die DENK wil aanpakken. 

Niet alleen in Rotterdam, maar ook in Amsterdam doet de partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer heeft DENK 31 duizend stemmen in Amsterdam gekregen. Als de partij dat resultaat nu ook weet te behalen, dan is dat goed voor 3 a 4 zetels in de Amsterdamse gemeenteraad.

DENK doet in totaal in 14 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De verwachting is dat met name in de grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht waar veel mensen met een migratieachtergrond wonen, de partij goed zal scoren.