Categories Nieuws Artikelen

Selçuk Öztürk doet aangifte van bedreiging en overweegt ook aangifte tegen De Graaff (PVV)

Selçuk Öztürk doet aangifte tegen de personen die hem ernstig hebben bedreigd. Deze bedreigingen ontving Öztürk nadat hij door PVV-Kamerlid Machiel De Graaf openlijk werd bedreigd. Tijdens het debat over bijstandsfraude riep De Graaf richting Selçuk Öztürk: “Ik zal je najagen, dan ben je van mij”. (Zie filmpje hieronder) Daarom overweegt Öztürk ook aangifte te doen tegen De Graaf en laat dit verder onderzoeken. 

Voor het eerst in de parlementaire geschiedenis van de Tweede Kamer werd een Kamerlid door een ander Kamerlid bedreigd. De Kamervoorzitter, Khadija Arib, greep niet in en kwam later ook niet terug op deze bedreiging. Daarom heeft Selçuk Öztürk ook het Presidium gevraagd om op te treden tegen de bedreigingen van De Graaf.

“Als Kamervoorzitter mag je nooit toelaten dat een Kamerlid openlijk wordt bedreigd in de Kamer. We maken al helaas te vaak mee dat Kamerleden worden bedreigd en hierdoor hun werk niet goed kunnen uitoefenen. Als er sprake is van een bedreiging zie je ook dat alle volksvertegenwoordigers terecht één blok vormen om hun afschuw uit te spreken en dit afkeuren, met de voorzitter voorop. Nu dit in de Kamer door een Kamerlid gebeurt, heb ik helaas nog niemand gehoord.”, aldus Selçuk Öztürk. 

Gesterkt door de bedreiging met mogelijk fysiek geweld tot gevolg hebben tientallen mensen zich geuit richting Selçuk Öztürk en DENK; in bewoordingen zoals: “ze hadden je inteelt smoelwerk allang een keer moeten verbouwen”, “we gaan DENK najagen volgens Machiel de Graaf. Mijn steun heb je.” en “Die kotsturk mag nog blij zijn, als hij dat tegen mij gezegd dan had hij een paar weken door een rietje kunnen eten.” 

Het debat gisteren ging er stevig aan toe. De Graaf reageerde woedend nadat Selçuk Öztürk hem confronteerde met een NRC artikel waarin staat dat De Graaf in het verleden in opspraak is geweest.