Categories Nieuws Artikelen

Niet minder verkeersboetes door acties politie

De politie heeft vorig jaar ongeveer evenveel verkeersboetes uitgedeeld als het jaar ervoor. Hoewel agenten afgelopen zomer meermaals het werk neerlegden en actie voerden om een betere cao af te dwingen, werden verkeersdeelnemers bijna 9,2 miljoen keer beboet. Het leeuwendeel van de boetes komt voor rekening van hardrijders.

Staandehoudingen kwamen zelfs wat vaker voor dan in 2017. Dat gebeurde in 2018 ruim 403.000 keer, terwijl dat een jaar eerder bijna 385.000 was. In de actiezomer was er een dip, maar dat werd ruimschoots ingehaald in de rest van het jaar.

Buitenlandse verkeersovertreders werden weer iets vaker beboet. Dat komt vooral doordat meer landen kentekengegevens uitwisselen met Nederland. Onder andere het Verenigd Koninkrijk, Italië, Tsjechië en Roemenië sloten zich aan. Ongeveer een kwart van die boetes wordt niet betaald. Vooral Fransen en Roemenen verzuimen dat.