Wetsvoorstel PVV: mensen met dubbele nationaliteit mogen niet meer stemmen

Wetsvoorstel PVV: mensen met dubbele nationaliteit mogen niet meer stemmen

PVV-leider Geert Wilders dient een initiatiefwetsvoorstel in om mensen met een dubbele nationaliteit te muilkorven. Het discriminerende voorstel dient ertoe om mensen met een dubbele nationaliteit het passief en actief kiesrecht af te pakken. Met deze fascistoïde maatregel is een nieuw dieptepunt bereikt in de politiek van de Partij voor de Vrijheidsbeperking.   

DENK-leider Tunahan Kuzu neemt stellig afstand van de wet: “De PVV wil met deze maatregel 1,3 miljoen Nederlanders monddood maken en het fundamentele recht om politiek actief te zijn en hun stem te laten horen van ze afpakken. Hiermee wil Wilders niet alleen 600.000 Turkse en Marokkaanse Nederlanders tot tweederangs burgers maken, maar ook 60.000 Duitse Nederlanders en 30.000 Belgische Nederlanders. Naast dat Wilders een ordinaire Marokkanenhater en Turkenhater is, is Wilders dus ook germanofoob en belgofoob geworden. In de wereld van Wilders horen mensen als Koningin Maxima er niet bij. 

Het wetsvoorstel is hoogstwaarschijnlijk voortgekomen uit pure angst van de zijde van Wilders. Kuzu: “Geert Wilders wordt in de Kamer sinds 2014 keihard bestreden door DENK en geconfronteerd met het geluid van het nieuwe Nederland. Omdat hij DENK met democratische middelen niet aankan wil hij middels een wetswijziging vertegenwoordigers van DENK de mond snoeren. Deze wanhoopsdaad toont aan dat de tijd van Wilders voorbij is. Wilders poept in zijn broek voor DENK. 

DENK leider Kuzu roept iedereen op om stellig afstand te nemen van het PVV-voorstel: “16 miljoen Nederlanders mogen niet wegkijken als een politieke partij 1,3 miljoen mensen wegzet en discrimineert. Ik roep alle Nederlanders op, of ze nou op DENK stemmen of niet, op om de handen ineen te slaan voor inclusie en acceptatie.