Politie beschiet ramkrakers in achtervolging

De politie heeft dinsdagochtend bij Alkmaar in een achtervolging een auto beschoten omdat de inzittenden eerder die ochtend mogelijk een ramkraak hadden gepleegd. Kort daarop reed de bestuurder zich klem en konden twee inzittenden worden aangehouden, meldt de politie.

Bij een tankstation aan de Bernadottelaan in Haarlem reed even na 04.30 uur een auto op de gevel in om toegang te krijgen tot de winkel. Hoewel die poging mislukte, raakte het pand flink beschadigd. De ramkrakers sloegen vervolgens op de vlucht.

Gealarmeerde politiemensen zagen korte tijd later een auto met hoge snelheid richting Alkmaar rijden en zetten de achtervolging in. Om de vluchtauto tot stoppen te dwingen beschoot de politie deze op de Nollenweg. De auto liep daarbij alleen een lekke band op en kon doorrijden. Vervolgens nam de bestuurder echter de afslag Huygendijk, die doodloopt. Twee inzittenden konden daarop worden aangehouden.

Ook werd de omgeving onderzocht met onder meer een helikopter, omdat mogelijk sprake was van meer verdachten. Die werden echter niet aangetroffen. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee verdachten bij de ramkraak.

09 oktober 2012, 12:10
© Demet TV