‘Beslissing koopzondag komt bij gemeenten’

Gemeenten kunnen straks zelf beslissen of winkels op zondag open mogen. De VVD en de PvdA hebben daar afspraken over gemaakt, melden bronnen rond de formatie aan de NOS. Nu geldt nog een landelijke beperking van twaalf koopzondagen per jaar.

D66 wil de formatie niet afwachten. Kamerlid Kees Verhoeven heeft een initiatiefwet ingediend om gemeenten de vrijheid krijgen om te bepalen of winkels op zondag open mogen. Verhoeven wil de wet nog deze maand door de Tweede Kamer krijgen, zei hij dinsdag in Nieuwsuur.

“Ondernemers willen graag hun deuren openen, mensen vinden het fijn om ook op zondag boodschappen te kunnen doen. Bovendien is het goed voor de economie en de werkgelegenheid”, aldus Verhoeven.

09 oktober 2012, 22:53
© [CopyRight 2012, Demet TV]