Geen vervolging rond seksrel Wassenaar

De Wassenaarse wethouder Henk de Greef en drie raadsleden worden niet vervolgd in de zogenoemde seksrel. Het Openbaar Ministerie heeft alle aangiftes geseponeerd. Waarom de zaak wordt afgedaan wil een woordvoerder van justitie niet zeggen.

De rel ontstond eind februari na een uit de hand gelopen borrel op het gemeentehuis van Wassenaar. De Greef zou een vrouwelijk raadslid seksueel hebben geïntimideerd. Toen aangifte tegen hem werd gedaan, deed De Greef op zijn beurt aangifte van smaad.

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) onderzocht eerder al wat er precies is gebeurd tijdens de nazit op het gemeentehuis. Die concludeerden in maart dat er geen sprake is geweest van seksuele intimidatie.

Nadat de seksrel naar buiten kwam werden twee lokale politici korte tijd met de dood bedreigd. Een van hen zou een vuurwapen tegen zijn hoofd hebben gekregen.

09 oktober 2012, 23:04
© [CopyRight 2012, Demet TV]