Categories Nieuws Artikelen

Timmermans: partij als PVV niet meer toestaan

PvdA-Kamerlid Frans Timmermans vindt dat Nederland strengere regels voor nieuwe partijen moet hanteren, waardoor partijen als de PVV buiten de boot zouden vallen. Dat zei hij tijdens een bijeenkomst over democratie, melden de GPD-dagbladen donderdag.

Timmermans, genoemd als minister in een VVD-PvdA-kabinet, verwijst naar de regels in Duitsland. Daar moeten partijen volgens hem elementen van de rechtsstaat, zoals de grondwet, omarmen. De PVV van Geert Wilders drijft volgens Timmermans juist af van de rechtsstaat. Volgens de Duitse regels zou de PVV ook leden moeten accepteren. Wilders staat dat nu niet toe.

Timmermans denkt niet dat de PVV er met regels naar Duits voorbeeld niet zou zijn ‘want natuurlijk zal Wilders aan de wet voldoen’. “Je creëert echter wel een gelijk speelveld voor politieke partijen.”

Het is niet voor het eerst dat Timmermans zich uitspreekt tegen de PVV. Voor de verkiezingen in 2010 riep hij op tot een politiek blok tegen Wilders. De PVV blokkeerde daarop onder meer zijn benoeming tot commissaris van de Koningin in Limburg.

Wilders noemt Timmermans in een reactie op Twitter een ‘PVV-hater’ die de partij aan banden wil leggen. “Foute man, mag nooit minister worden.”

11 oktober 2012, 12:29
© [CopyRight 2012, Demet TV]