Slachtoffer Badr Hari eist schadevergoeding

Miljonair Koen Everink is van plan een schadevergoeding en smartengeld te eisen van vechtsporter Badr Hari. “Dat ligt in de lijn der verwachting”, zegt zijn advocaat Alexander de Swart daar vrijdag over. Hari zit sinds eind juli vast voor een poging tot doodslag op Everink.

“Hoe hoog de schadevergoeding wordt is nog niet te zeggen, omdat onduidelijk is hoelang mijn cliënt nog moet revalideren”, meldt De Swart. Everink is nu nog elke dag bezig met zijn revalidatieprogramma. De miljonair liep onder meer een gecompliceerde beenbreuk op bij de mishandeling.

Over de door het Nederlands Forensisch Instituut gevonden bloedsporen van Everink en Badr Hari op een theedoek zegt De Swart dat dit ‘objectief bewijs is’. “Het lijkt niet te stroken met de verklaring van Hari dat hij met de achterkant van zijn vlakke hand een tik zou hebben gegeven. Daar krijg je geen bloedsporen van.”

Voor de mishandeling op Everink zit naast Hari ook de 34-jarige Ferhat Y. uit Eindhoven vast. Op 2 november is de eerste pro-formazitting in de zaak. De inhoudelijke behandeling volgt later.

19 oktober 2012, 11:50
© [CopyRight 2012, Novum]