Renners reageren vol ongeloof op stoppen Rabobank

Veel wielrenners hebben vol ongeloof gereageerd op het plotselinge besluit van Rabobank te stoppen als wielersponsor. De Schot David Millar, ooit zelf dopingzondaar maar inmiddels voorvechter van een schone sport, is het meest uitgesproken. “Beste Rabobank, jullie waren onderdeel van het probleem”, schrijft hij op Twitter. “Hoe durf je weg te lopen van je schoon rijdende jonge jongens die een deel van de oplossing vormen. Ziekmakend.”

De Franse sprinter Arnaud Démarre noemt de beslissing ‘gek’ en oud-Raborenner en voormalig dopingzondaar Thomas Dekker vindt het nieuws ‘heftig’. “Ik denk dat zij de goede weg waren ingeslagen, maar het sneeuwbaleffect van de laatste dagen was er te veel aan. Jammer voor al die jonge renners die de dupe van het verleden worden.”

Argos-Shimano-sprinter Marcel Kittel houdt een positieve blik. “Teleurstellend”, schrijft hij op Twitter na een eerste ongelovige reactie. “Maar denk aan T-Mobile. Zij stopten ook, werden Highroad en het te kloppen team. Dit is een kans.”

Wielrenster Anna van der Breggen vindt het onterecht dat ook de vrouwen de dupe worden van de beslissing van de bank. “En ineens wordt het vrouwenwielrennen wel gelijk getrokken aan het mannenwielrennen?”, uit de renster van het Belgische Sengers haar frustratie.

19 oktober 2012, 11:56
© [CopyRight 2012, Demet TV]