Ouders Tim Ribberink naar politie na zelfmoord

De ouders van de 20-jarige man die donderdag zelfmoord pleegde omdat hij werd gepest hebben bij de politie een melding gedaan over een nog onbekende persoon. Die persoon heeft onder de naam van Ribberink valse verklaringen op internet gezet, zegt een woordvoerder van de familie. “Het zijn waarschijnlijk niet de woorden van Tim zelf.”

De ouders willen weten wie twee keer onder de naam van hun zoon berichten heeft gezet op een recensiewebsite voor horecagelegenheden, dinnerjudge.nl. De eerste keer, in 2010, verspreidde de anonieme schrijver laster over de werkgever van de echte Ribberink, ijssalon Happy Days. De tweede keer, afgelopen zomer, zou Ribberink zijn afgeschilderd als een ‘loser en een homo’.

Deze reacties zijn inmiddels van de site gehaald. Dat is op verzoek van de familie gebeurd, laat de woordvoerder weten. Een politiewoordvoerder zegt vanwege de gevoeligheid van de zaak hier weinig over te willen zeggen. Ze laat weten dat pesten in principe moeilijk te bestraffen is.

De ouders lieten maandag een confronterende rouwadvertentie plaatsen in De Twentsche Courant Tubantia. Daarin werd de tekst van zijn afscheidsbriefje afgedrukt: “Lieve pap en mam, ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim.”

De advertentie belandde op verschillende websites en op Twitter en leverde veel emotionele reacties op. Vanwege de grote media-aandacht besloten de ouders te reageren. Namens de familie leest een rouwbegeleider dinsdagmiddag op een persconferentie in het gemeentehuis van de gemeente Dinkelland een tekst voor. De ouders van de jongeman zijn zelf niet aanwezig.

06 november 2012, 10:42
© [CopyRight 2012, Demet TV]