Ontruimingen om verdacht pakket in Rijswijkse bank

In een filiaal van ABN AMRO in Rijswijk is woensdagochtend een verdacht pakketje aangetroffen. Mogelijk gaat het om explosieven, meldt een woordvoerder van de politie. Omliggende panden in het centrum van de stad, waaronder een gedeelte van het stadhuis, zijn uit voorzorg ontruimd.

De melding van het pakketje in het bankfiliaal aan het Boogaardplein kwam even na 09.00 uur binnen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie arriveerde twee uur later en onderzoekt wat er precies aan de hand is.

Het pakketje werd per post bezorgd, meldde Omroep West. Volgens de lokale omroep meldden medewerkers van de EOD rond 12.20 uur dat het gaat om een zelfgemaakt explosief, dat zo’n halfuur later onschadelijk werd gemaakt door de EOD. Een politiewoordvoerder kon niet bevestigen dat het om een explosief gaat en wat de EOD exact heeft gedaan.

Het plein voor de bank werd na de melding afgesloten. Het winkelcentrum naast het bankfiliaal bleef toegankelijk voor publiek, net als de parkeergarage onder het winkelcentrum. Waarnemend burgemeester van Rijswijk Herman Klitsie was even voor het middaguur aanwezig bij de bank en liet zich bijpraten door hulpdiensten.

Dinsdagnacht werd in het winkelcentrum een 41-jarige man betrapt die probeerde in te breken bij een elektronicawinkel. De verdachte is vastgezet. Of de inbraak iets te maken heeft met de vondst van het pakketje is onbekend.

07 november 2012, 14:24
© [CopyRight 2012, Demet TV]