Mogelijk lijk in tuin burgemeester Terneuzen

De Belgische politie zoekt donderdag naar het lichaam van een vermiste Vlaamse in de tuin van de burgemeester van Terneuzen Jan Lonink in het Zeeuwse Philippine. Dat hebben het Openbaar Ministerie en de gemeente Terneuzen donderdag bekendgemaakt. De woning van de PvdA’er was in de jaren negentig eigendom van de verdachte in de zaak.

De 30-jarige Vera Van Laer wordt sinds 1996 vermist. Ze zou destijds met de 57-jarige verdachte, Marc De D., samenwonen in het huis. De zaak is kort geleden heropend toen de verdachte opnieuw werd aangehouden.

In het huis wordt gezocht naar sporen en ander bewijsmateriaal. Naar verwachting duurt dat enkele dagen. De straat is zolang het onderzoek duurt afgezet.

Lonink kocht het huis in 2005 van de vorige eigenaar. Die had het eind jaren negentig op zijn beurt van De D. overgenomen. De gemeente benadrukt dat de burgemeester ‘dan ook geen enkele persoonlijke of zakelijke relatie’ met de verdachte heeft.

De burgemeester zegt in een reactie ‘zeer verrast’ te zijn. “Het is ingrijpend als de plek waar je woont in relatie wordt gebracht met zo’n zwaar feit uit het verleden, nog uit een periode van vóór de vorige eigenaar”, aldus Lonink. Hij zegt de politie alle ruimte voor het onderzoek te geven.

08 november 2012, 09:17
© [CopyRight 2012, Demet TV]