Aangifte tegen Bram Moszkowicz

Een oud-cliënt van Bram Moszkowicz heeft aangifte gedaan tegen de advocaat. Moszkowicz heeft zich volgens de man schuldig gemaakt aan verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte. De huidige advocaat van de man, Meindert Doornbos, laat dit donderdag weten. De klant zou nog twintigduizend euro van Moszkowicz krijgen.

De man die aangifte heeft gedaan is een veroordeelde drugshandelaar die momenteel vastzit in de gevangenis in Veenhuizen. Een vriend van de man zou namens hem zestigduizend euro hebben betaald aan Moszkowicz, die de man in 2008 vertegenwoordigde. Zowel de vriend als de dealer kreeg geen kwitantie.

De drugshandelaar was een van de vijf cliënten die in 2011 een klacht indiende bij de deken van de Orde van Advocaten. Tijdens de behandeling van die zaak door de Raad voor Discipline bleek dat de man bijna twintigduizend euro te veel had betaald aan de strafpleiter. Ondanks meerdere brieven van de dealer betaalde de advocaat dit nooit terug.

Ook bleek tijdens de tuchtzaak dat Moszkowicz inmiddels valse kwitanties had opgesteld, voor een veel lager bedrag dan dat zijn cliënt hem had betaald. Ook bracht de advocaat twee bezoeken aan de gevangenis in rekening, terwijl die nooit zouden hebben plaatsgevonden.

Moszkowicz werd in oktober levenslang geschorst door de Raad voor Discipline. De advocaat is in beroep gegaan tegen de schorsing.

08 november 2012, 16:30
©novum