Weer Aanval op Turkse organisaties

Op 12 november rond middernacht is de Stichting Solidariteit Erzurum (Erzurumlular Vakfi) het doelwit van vernielingen geworden. De organisatie heeft daar direct aangifte van gedaan bij de politie. Volgens woordvoerder Murat Yavuz zou de politie camerabeelden hebben waarop drie mannen te zien zijn die de ruiten ingooien. De daders zijn nog niet opgepakt.

Dit is niet de eerste aanval op de Stichting Solidariteit Erzurum. Op 22 oktober was de stichting ook het doelwit van vernielingen. En ook andere Turkse organisaties hebben regelmatig te maken met dit soort intimidaties.

Alleen al in de afgelopen 3 weken hebben zich 4 geweldsdelicten voorgedaan tegen Turkse verenigingen in Den Haag. Ook stichting Yozgat en de Turkse Islamitische Culturele Stichting (Turk Islam Vakfi) hebben te maken met vernielingen.