Categories Nieuws Artikelen

Wilders: FC Knudde moet opstappen

PVV-leider Geert Wilders heeft premier Mark Rutte (VVD) woensdag op de tweede dag van het debat over de regeringsverklaring meteen onderbroken. Hij riep de ‘sorry-premier’ op te vertrekken, samen met de rest van het nieuwe kabinet.

Rutte was nog nauwelijks begonnen te spreken toen Wilders al aan de interruptiemicrofoon stond. De PVV-leider stelde dat Rutte al zijn verkiezingsbeloftes heeft gebroken en bovendien chaos heeft gesticht met de plannen voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. “De premier heeft er een puinhoop van gemaakt en Nederland in chaos gestort. Dat hij zijn eigen partij afbreekt, moet hij zelf weten, maar dat hij dat met Nederland doet is niet te tolereren”, zei Wilders.

Wilders zei dat excuses van Rutte inmiddels niet meer genoeg zijn. “Wat u nu moet doen is uw biezen pakken met dat hele FC Knudde-team om u heen, naar de koningin gaan en uw ontslag aanbieden. Laat de kiezer oordelen over de puinhoop die u ervan heeft gemaakt”, beet Wilders de premier toe.

Rutte zei dat hij niet wil weglopen voor zijn verantwoordelijkheid. “Als je een fout maakt, herstel je die”, zei hij. Wilders is volgens Rutte een ‘weglooppoliticus’, omdat de PVV-leider dit voorjaar de Catshuis-onderhandelingen opblies, waardoor het vorige kabinet viel. “Dat was niet in het belang van Nederland. We hebben politici nodig die hun verantwoordelijkheid nemen, niet politici die de hele dag bezig zijn hun zetels af te stoffen en op te poetsen.”

Rutte legde dinsdag in de Tweede Kamer zijn regeringsverklaring af. Daarna kwam de Tweede Kamer aan het woord. Woensdag is het woord weer aan Rutte, die ingaat op de kritiek van de oppositie.

14 november 2012, 11:47
©Demet TV