Minimumleeftijd sigaretten mogelijk naar 18 jaar

De minimumleeftijd om tabak te mogen kopen gaat zeer waarschijnlijk omhoog naar 18 jaar. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn (PvdA) werkt aan een voorstel over deze verhoging van de leeftijdsgrens, meldt De Telegraaf woensdag. Een woordvoerder van het ministerie wil dit niet bevestigen.

De tabaksindustrie drong een week geleden al bij het kabinet aan op de verhoging van de leeftijdsgrens voor het kopen van


sigaretten. Die grens werd in 2003 vastgesteld op 16 jaar. Als het aan de tabaksbranche ligt gaat die leeftijd omhoog naar 18, omdat ‘roken niet iets voor kinderen is’.

De zegsman bevestigt wel dat Van Rijn het idee van de leeftijdsverhoging ‘zeker niet slecht’ vindt. Bronnen in de coalitie melden volgens de krant dat het voorstel van de staatssecretaris er snel kan zijn. Van Rijn wil nog niet ingaan op de termijn, maar laat weten het onderwerp binnenkort te willen bespreken met het kabinet.

In het regeerakkoord spraken VVD en PvdA al af dat de minimumleeftijd voor het drinken van bier en wijn wordt verhoogd van 16 naar 18 jaar.

21 november 2012, 10:11
©Demet TV