Categories Nieuws Artikelen

Kamer debatteert over halalwoningen

De Tweede Kamer houdt een debat over de zogenoemde halalwoningen in Amsterdam. De Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard heeft in de wijk Bos en Lommer een complex van 188 appartementen aangepast aan de woonwensen van moslims.

PVV-Kamerlid Joram van Klaveren sprak schande van de zaak en vroeg dinsdag een dertigledendebat aan.


Volgens VVD-Kamerlid Malik Azmani werkt het aanpassen van de woningen segregatie in de hand en ook hij wil hierover met het kabinet van gedachten wisselen.

De aanpassingen houden onder meer in dat er extra wateraansluitingen zijn voor ritueel reinigen. Tussen de woonkamer en de keuken zijn schuifdeuren geplaatst om het mannen- en vrouwendomein te scheiden.

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) zei zondag dat de aangepaste woningen wat hem betreft geen probleem zijn. “De woningen net even aanpassen aan wat 85 procent van de huurders wil vind ik een goed idee”, zei hij.

27 november 2012, 15:28
©Demet TV