Kabinet legt uitkeringen naar Marokko aan banden

Het kabinet wil uitkeringen van Marokkanen die in Nederland hebben gewerkt, maar weer terug zijn gekeerd naar hun thuisland stopzetten. Dat staat in een voorstel van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) dat het kabinet vrijdag bespreekt, meldt RTL Nieuws donderdagavond.

In het voorstel van Asscher worden alleen mensen die AOW ontvangen ontzien. Hij denkt dat het stopzetten van de uitkeringen een kleine tien miljoen euro oplevert.

De uitkeringen kunnen echter niet zomaar worden stopgezet, omdat Nederland een verdrag heeft met een aantal landen buiten de EU, waaronder Marokko. Daarin staat dat iemand die in Nederland heeft gewerkt en vervolgens naar zo’n land verhuist, recht heeft op een uitkering. Asscher wil het verdrag nu opzeggen.

29 november 2012, 21:24
© [CopyRight 2012, Demet TV]