Rutte vindt zich niet schadelijk voor de politiek

Premier Mark Rutte (VVD) is het niet eens met uitlatingen van Geert Wilders (PVV) dat hij de politiek zou schaden. “Ik deel deze zorgen niet”, liet Rutte vrijdagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie weten.

Volgens Rutte voer je in Nederland campagne, waarbij je als partijman uitlegt wat jouw partij wil.


Wanneer je geen absolute meerderheid bereikt moet je nu eenmaal compromissen sluiten. “Een betrokkene weet dat als geen ander”, reageerde Rutte op de kritiek van Wilders.

De PVV-leider liet zich vrijdag in De Telegraaf kritisch uit over de minister-president. “Rutte is wel een glimlachende aardige man, maar hij verkoopt zijn ziel en zaligheid om in het Torentje te mogen blijven. Hij is de koning van de wisselende politieke contacten. Hij bedrijft politieke polygamie”, zei Wilders in de krant.

30 november 2012, 17:41
©Demet TV