Agent die jongen doodschoot gehoord als verdachte

De agent die zaterdagochtend op het Haagse station Hollands Spoor een 17-jarige jongen doodschoot, is in het onderzoek van de Rijksrecherche gehoord als verdachte. Dat gebeurde een dag na het incident, maakte het Openbaar Ministerie in Den Haag vrijdag bekend.

De 17-jarige Rishi werd zaterdag rond 06.30 uur door de agent in zijn nek geschoten op het perron. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis. De politie had een melding gekregen dat een man met een vuurwapen zou zijn bedreigd op het station. Na het incident bleek het slachtoffer echter geen vuurwapen op zak te hebben gehad.

Het OM laat weten het incident zeer grondig te laten onderzoeken.


Daarbij worden niet alleen de camerabeelden betrokken, ook alle betrokken partijen worden grondig gehoord. Hoelang het onderzoek gaat duren durft justitie niet te zeggen. Doordat de agent die het schot loste als verdachte is gehoord, heeft hij onder meer recht op een advocaat.

De agent die de jongen neerschoot werd deze week met de dood bedreigd. De politie liet weten elke vorm van bedreiging zeer serieus te nemen en niet te tolereren. Op verdere geruchten over het schietincident wil justitie in belang van het onderzoek niet ingaan.

De tiener zat eerder vast voor een reeks inbraken. Ook liep er nog een onderzoek naar zijn betrokkenheid bij een steekincident. Vrienden en familie lieten weten dat hij weer op het rechte pad was.

30 november 2012, 13:52
©Demet TV